2E3S

foto 2E3SDe 2e3s school (Escola Europea de Short Sea Shipping) in Barcelona is een trainingscentrum dat zeer praktijkgerichte cursussen organiseert voor studenten en professionals. Dit gebeurt aan boord van een schip dat vanuit Barcelona naar Genua of Civitavecchia vaart, op een trein die een traject in Noord-Spanje aflegt, in de haven van Barcelona zelf...

Het project is opgestart met Europese steun en sinds 2007 hebben meer dan 750 Vlaamse studenten van verschillende Hogescholen (Logistiek) de unieke trip aan boord van de ferry naar Civitavecchia of Genua meegemaakt. Bezoeken aan de haven, een blik in de machinekamer, een bezoek aan de brug en de laadruimte voor de vrachtwagens... kwamen aan bod. Daarnaast waren er verschillende presentaties die verschillende aspecten van shortsea shipping belichtten. Na het wegvallen van de Europese steun wordt nu een programma aangeboden dat op maat wordt gemaakt. Thema's die kunnen behandeld worden zijn bvb Motorways of the Sea, intermodaliteit enz.

Studenten ervaren de trip met het schip al een unieke ervaring: naast tijd voor ontspanning is het ook "werken geblazen" met o.a. een praktische case die in team moet worden opgelost.

Het promotiebureau heeft meegewerkt aan de opbouw van de school en 17 trips mee begeleid: zij ontving hiervoor de Arete Excellentiam Award in september 2016 tijdens het 10 jarig bestaan event in Barcelona.

Wil je meer informatie contacteer ons via shortsea@shortsea.be

 

Maak kennis met de school via www.2e3s.eu